ΔΕΙΤΕ: Oι πιο… χίπικες φοιτητικές εστίες στον κόσμο!


 

Το πόσο μεγάλη σημασία έχει για τον καθένα από εμάς ο χώρος που ζει είναι κάτι που...
γνωρίζουμε όλοι και με το παραπάνω. Είτε πρόκειται για το σπίτι μας, όπου μένουμε μόνιμα, είτε για οποιονδήποτε χώρο μέσα στον οποίο πρόκειται να περάσουμε κάποια χρόνια από τη ζωή μας».



Με βάση αυτή τη φιλοσοφία, η Αρχιτεκτονική Σχολή «Frank Lloyd Wright School of Architecture», που εδρεύει στο Γουισκόνσιν της Αριζόνα, δημιούργησε μια φοιτητική εστία πολύ διαφορετική από τις άλλες: Οι κοιτώνες έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί διά χειρός των ίδιων των φοιτητών!



Ένας συγγραφέας, μάλιστα, στους «The New York Times» έδωσε τον πλέον επιτυχημένο χαρακτηρισμό για τις συγκεκριμένες φοιτητικές δομές: «Είναι ίσως οι πιο… χίπις φοιτητικοί κοιτώνες στον κόσμο!».



Κάθε προπτυχιακός και μεταπτυχιακός φοιτητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων FLW έχει τη δυνατότητα να χτίσει το δικό του καταφύγιο στην έρημο και να ζήσει εκεί κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Και το σημαντικότερο;



Δεν υπάρχουν όρια και περιορισμοί στο σχεδιασμό των κτισμάτων, τα περισσότερα από τα οποία ακολουθούν απλώς την έμπνευση του κάθε φοιτητή, όσο ασυνήθιστη κι αν είναι. Το αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε φαντασία, ενώ καμία από τις δομές δεν θυμίζει κοιτώνα φοιτητικής εστίας.



«Πέρα από τα συμβατικά όρια μιας πανεπιστημιακής φοιτητικής εστίας, εδώ ο φοιτητής μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα και να δημιουργήσει τον δικό του κοιτώνα, έτσι όπως τον έχει φανταστεί. Είναι ένα κίνητρο που τους δίνουμε να καλλιετγήσουν από νωρίς τη δημιουργικότητά τους…», επισημαίνει ο υπεύθυνος της Σχολής.



Για τους κοιτώνες επιλέγονται φυσικά υλικά (πέτρα, ξύλο, γυαλί κ.λπ.), ενώ οι περισσότεροι φροντίζουν τα δωμάτιά τους να ενσωματώνονται πλήρως στο ερημικό περιβάλλον. «Παίρνουμε τα vibes από τη φύση για να φτιάξουμε τους κοιτώνες μας…



…Θέλουμε κάτι περισσότερο από ένα δωμάτιο-κελί μιας συμβατικής φοιτητικής εστίας! Η έννοια της επιλογής του χώρου που θα μείνει ο καθένας αποκτά άλλο νόημα όταν η κατασκευή είναι προσωπική υπόθεση», αναφέρει ένας φοιτητής.



5 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...