Δεκαεπτά εντυπωσιακά «κόλπα» που μπορεί να κάνει το ανθρώπινο σώμα !



Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με το σώμα μας, ωστόσο είναι ελάχιστοι εκείνοι που γνωρίζουν τα παρακάτω απίστευτα κόλπα που μπορεί να κάνει το ανθρώπινο σώμα.
Εάν σας γαργαλάει ο λαιμός σας, ξύστε το… αυτί σας
Ένας έξυπνος τρόπος για να απαλλαγείτε από το γαργαλητό που νιώθετε στο λαιμό σας, είναι να ξύσετε το αυτί σας.


Σύμφωνα με τον Δρ. Scott Schaffer, πρόεδρο του Κέντρου Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γκίμπσμπορο του Νιού Τζέρσεϊ, όταν διεγείρονται τα νεύρα που υπάρχουν στο αυτί, προκαλείται μία αντανάκλαση στον λαιμό, η οποία μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στον μυ. Ο σπασμός αυτός, ανακουφίζει από το γαργαλητό.

Αποκτήστε υπερηχητική ακοή
Εάν βρίσκεστε σε ένα μέρος με πολύ θόρυβο και δυσκολεύεστε να ακούσετε τον συνομιλητή σας, σκύψτε προς το μέρος του με το δεξί σας αυτί, καθώς ερευνητές της Ιατρικής Σχολής David Geffen του UCLA λένε ότι το δεξί αυτί έχει την ικανότητα να ακολουθεί τους γρήγορους ρυθμούς του λόγου.
Εάν, από την άλλη, προσπαθείτε να αναγνωρίσετε το τραγούδι που παίζει χαμηλά σε έναν χώρο, τότε προβάλετε το αριστερό σας αυτί προς τον ήχο, καθώς έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει ευκολότερα τους μουσικούς τόνους.

Απαλλαγείτε από τον πόνο βήχοντας
Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν πως εάν βήχουμε κατά τη διάρκεια μιας ένεσης, ο πόνος από το τσίμπημα της βελόνας μειώνεται.
Αυτό συμβαίνει, επειδή, όπως εξηγεί ο Taras Usichenko, συγγραφέας μίας μελέτης πάνω σε αυτό το φαινόμενο, το συγκεκριμένο κόλπο προκαλεί μία ξαφνική, προσωρινή αύξηση της πίεσης στο στήθος και το νωτιαίο σωλήνα, αναστέλλοντας τις δομές που προκαλούν πόνο στο νωτιαίο μυελό.

Καθαρίστε τη βουλωμένη μύτη σας
Ξεχάστε τα αποσυμφορητικά μύτης, καθώς υπάρχει ένας ευκολότερος, γρηγορότερος και οικονομικότερος τρόπος για να ανακουφίσετε την πίεση της ρινικής κοιλότητας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να τοποθετήσετε τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο και, στη συνέχεια, να πιέσετε με το δάχτυλό σας ανάμεσα στα φρύδια.

Σύμφωνα με τη Lisa DeStefano, βοηθό καθηγητού οστεοθεραπευτικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, αυτό επιτρέπει στην ύνιδα – το οστό που περνάει από τις ρινικές οδούς και καταλήγει στο στόμα – να πάλλεται μπρος – πίσω. Η κίνηση αυτή χαλαρώνει τη συμφόρηση και μετά από 20 δευτερόλεπτα νιώθουμε τη μύτη μας άδεια.

Διώξτε την καούρα χωρίς νερό
Μήπως φοβάστε ότι το φαγητό που φάγατε θα σας προκαλέσει καούρες και δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ; Ο Anthony A. Star, γαστρεντερολόγος και βοηθός καθηγητού στην Ιατρική Σχολή της Νέας Υόρκης, συνιστά να κοιμηθείτε με το αριστερό πλευρό.

Αν αναρωτιέστε τον λόγο, μελέτες έδειξαν ότι οι ασθενείς που κοιμούνται με το αριστερό τους πλευρό, δεν έχουν παλινδρόμηση γαστρικών υγρών. Ο οισοφάγος και το στομάχι συνδέονται σε γωνία. Όταν κοιμόμαστε με το δεξί σας πλευρό, το στομάχι είναι χαμηλότερα από τον οισοφάγο, επομένως η βαρύτητα λειτουργεί υπέρ της καούρας.

Απαλλαγείτε από τον πονόδοντο χωρίς να ανοίξετε το στόμα σας
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι απλά να τρίψετε λίγο πάγο στην παλάμη σας, στην καμάρα που κάνει ο αντίχειρας με τον δείκτη.
Συγκεκριμένα, μία καναδέζικη μελέτη έδειξε πως η εν λόγω τεχνική μειώνει τον πονόδοντο μέχρι και 50%, καθώς οι οδοί των νεύρων στη βάση της καμπύλης διεγείρουν μία περιοχή στον εγκέφαλο, η οποία μπλοκάρει τα σήματα πόνου που προέρχονται από το πρόσωπο και τα χέρια.

Εξαφανίστε τα καψίματα
Αν κάψατε κατά λάθος το δάχτυλό σας πάνω στο μάτι της κουζίνας ή με το σίδερο, καθαρίστε το δέρμα γύρω από το συγκεκριμένο σημείο και πιέστε το ελαφρά με το «μαξιλαράκι» των δαχτύλων σας.
Ναι μεν ο πάγος ανακουφίζει τον πόνο πιο γρήγορα, αλλά η φυσική αυτή μέθοδος επαναφέρει το καμένο δέρμα στη φυσιολογική του θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται φουσκάλα.

Κάντε τον κόσμο να σταματήσει να γυρνά
Ήπιατε λίγο παραπάνω και βλέπετε τα πάντα γύρω σας να γυρνάνε; Ακουμπήστε το χέρι σας σε κάτι σταθερό!
Το τμήμα του αυτιού που είναι υπεύθυνο για την ισορροπία – ο θόλος του κοχλία – εγχέει ένα υγρό, το οποίο είναι της ίδιας πυκνότητας με το αίμα. Καθώς το αλκοόλ αραιώνει το αίμα στο θόλο, ο θόλος αποκτά μικρότερη πυκνότητα και ανεβαίνει, με αποτέλεσμα να μπερδεύεται ο εγκέφαλος.

Η αφή, ωστόσο, ενός σταθερού αντικειμένου, δίνει μία δεύτερη «άποψη» στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να νιώθουμε μεγαλύτερη ισορροπία.

Απαλλαγείτε από τις σουβλιές στα πλευρά
Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, όταν τρέχετε εκπνέετε κάθε φορά που το δεξί σας πόδι πατάει στο έδαφος.
Με την εκπνοή ασκείται πίεση στο συκώτι, το οποίο, με τη σειρά του, πιέζει το διάφραγμα και προκαλεί σουβλιές στα πλευρά.
Ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτόν τον πόνο είναι να εκπνέετε κάθε φορά που πατάει το αριστερό σας πόδι στο έδαφος.

Σταματήστε το αίμα με το ένα δάχτυλο
Είναι γνωστό ότι εάν πιέσετε τη μύτη σας και σκύψετε ελαφρά προς τα πίσω μπορείτε να σταματήσετε την αιμορραγία στη μύτη – εάν φυσικά δεν σας πειράζει να καταπιείτε το ίδιο σας το αίμα.
Ένας πιο «πολιτισμένος» τρόπος, ωστόσο, είναι να τοποθετήσετε βαμβάκι στα άνω ούλα σας – ακριβώς στο βαθούλωμα που βρίσκεται κάτω από τη μύτη – και να πιέσετε με δύναμη.

Ο Peter Desmarais, ωτορινολαρυγγολόγος στο νοσοκομείο Entabeni στη Νότιο Αφρική, εξηγεί ότι οι περισσότερες αιμορραγίες προέρχονται από το μπροστινό μέρος του διαφράγματος – τον χόνδρο δηλαδή που χωρίζει τη μύτη. Ασκώντας πίεση στο συγκεκριμένο σημείο, η αιμορραγία σταματάει.

Σταματήστε το καρδιοχτύπι
Θέλετε να σταματήσετε το καρδιοχτύπι και τη νευρικότητα που νιώθετε στο πρώτο ραντεβού; Απλά… φυσήξτε στον αντίχειρά σας!
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο καθορίζει τον καρδιακό παλμό, μπορεί να ελεγχθεί μέσω της αναπνοής. Εάν, λοιπόν, φυσήξετε στον αντίχειρά σας, ο καρδιακός παλμός θα επιστρέψει στα φυσιολογικά του επίπεδα.

«Ζεστάνετε» τον εγκέφαλό σας
Εάν φάτε κάτι παγωμένο πάρα πολύ γρήγορα, τότε θα νιώσετε τον εγκέφαλό σας να παγώνει.
Αν θέλετε να αποφύγετε κάτι τέτοιο, πιέστε την επιφάνεια της γλώσσας σας στον ουρανίσκο σας, καλύπτοντας όσο μεγαλύτερη επιφάνεια μπορείτε.
Επειδή τα νεύρα στον ουρανίσκο παγώνουν υπερβολικά, το σώμα μας έχει την εντύπωση ότι παγώνει και ο εγκέφαλος. Σε αντιστάθμιση, υπερθερμαίνεται, προκαλώντας τον «πονοκέφαλο του παγωτού», όπως αποκαλείται χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο φαινόμενο. Όσο μεγαλύτερη πίεση ασκήσουμε στον ουρανίσκο, τόσο πιο γρήγορα θα υποχωρήσει ο πονοκέφαλος.

Αποφύγετε τη μυωπία
Σύμφωνα με την Anne Barber, οπτομετρικό στην Ουάσιγκτον, η μυωπία οφείλεται κυρίως στα γονίδια.
«Συνήθως δημιουργείται από μυωπικό στρες», εξηγεί. Με άλλα λόγια, δημιουργείται εάν κοιτάζετε για πολύ ώρα στην οθόνη ενός υπολογιστή.
Εάν θέλετε να έχετε τέλεια όραση, θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα να κλείνετε τα μάτια σας, να τεντώνετε το σώμα σας, να παίρνετε μια βαθιά ανάσα και, μετά από λίγα δευτερόλεπτα, να εκπνέετε, χαλαρώνοντας ταυτόχρονα και τους μύες σας.
Σφίγγοντας και χαλαρώνοντας τους μύες, όπως τους δικέφαλους και τους γλουτιαίους, ξεγελούμε ακούσια και άλλους μύες – όπως τα μάτια – οι οποίοι χαλαρώνουν και αυτοί.

Ξυπνήστε τους… «νεκρούς»
Εάν μουδιάσει το χέρι σας την ώρα που οδηγείτε ή κάθεστε σε περίεργη στάση, κουνήστε το κεφάλι σας πέρα δώθε και το μούδιασμα θα εξαφανιστεί σε λιγότερο από ένα λεπτό!
Το μουδιασμένο χέρι είναι συχνά αποτέλεσμα της συμπίεσης των νεύρων που βρίσκονται στον αυχένα. Χαλαρώνοντας τους μύες του αυχένα, απελευθερώνετε την πίεση.
Τα συμπιεσμένα νεύρα, που βρίσκονται χαμηλότερα στο σώμα, ευθύνονται για το μούδιασμα στο πόδι, επομένως μην επαναπαύεστε. Σηκωθείτε και αρχίστε να περπατάτε.

Εντυπωσιάστε τους φίλους σας
Την επόμενη φορά που θα πάτε σε ένα πάρτι, δοκιμάστε να κάνετε το εξής κόλπο: Βάλτε κάποιον να κρατήσει το χέρι του τεντωμένο στα πλάγια, με την παλάμη προς τα κάτω και πείτε του να μείνει σε αυτή τη στάση.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα δύο σας δάχτυλα στον καρπό του και σπρώξτε προς τα κάτω. Θα αντισταθεί.
Βάλτε τον κατόπιν να ακουμπήσει το πόδι του σε μία επιφάνεια, η οποία να είναι 1- 2 εκατοστά πιο ψηλή (βάλτε 1-2 περιοδικά) και επαναλάβετε.
Αυτή τη φορά, το χέρι του θα πέσει σαν τραπουλόχαρτο. Επειδή οι γλουτοί δεν είναι ευθυγραμμισμένοι, μετατοπίζεται η σπονδυλική στήλη. Ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται πως η σπονδυλική στήλη είναι ευάλωτη και έτσι απενεργοποιεί την ικανότητα του σώματος να αντιστέκεται.

Αναπνεύστε κάτω από το νερό
Εάν θέλετε οπωσδήποτε να φτάσετε στο βυθό της θάλασσας και να πιάσετε μια χούφτα άμμο, πάρτε μερικές μικρές παρατεταμένες ανάσες.
Όταν βρίσκεστε κάτω από το νερό, δεν είναι η έλλειψη οξυγόνου που σας κάνει να θέλετε απεγνωσμένα να αναπνεύσετε, αλλά φταίει η συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα, η οποία κάνει το αίμα όξινο και στέλνει σήματα στον εγκέφαλο πως κάτι πάει στραβά.
Η υπεροξυγόνωση, αντίθετα, μειώνει την οξύτητα του αίματος. Οι μικρές παρατεταμένες ανάσες ξεγελούν τον εγκέφαλο και νομίζει πως έχει περισσότερο οξυγόνο. Με αυτόν τον τρόπο, κερδίζετε μερικά δευτερόλεπτα επιπλέον.

«Διαβάστε» το μυαλό
Και με αυτό αναφερόμαστε στο δικό σας μυαλό!
«Εάν έχετε να εκφωνήσετε μία ομιλία την επόμενη μέρα, κάντε μία επανάληψη πριν πέσετε για ύπνο», λέει η Candi Heimgartner, καθηγήτρια βιολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Αϊντάχο.
Επειδή το μεγαλύτερο μέρος της μνήμης εδραιώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, οτιδήποτε διαβάσετε λίγο πριν να κοιμηθείτε είναι πιο πιθανό να κωδικοποιηθεί ως μακροχρόνια μνήμη.

himaira-tsekouratoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...