Το ρατσιστικό βίντεο που έχει προκαλέσει σάλο στην Αγγλία

Πριν δυο μέρες, ένας επιβάτης του τραμ στο Λονδίνο αποφάσισε να ανεβάσει στο youtube ένα στιγμιότυπο μιας ρατσιστικής εικόνας που βίωσε. Στο βίντεο, μια βρετανίδα κατηγορεί άλλους επιβάτες του τραμ που δεν είναι Βρετανοί. Δεν θέλει ''μαύρους'' ούτε ''τους γ@..νους Πολωνούς'' στη χώρα της, γιατί εξαιτίας τους η Βρετανία κατάντησε ένα ''τίποτα''. Προτρέπει αυτές τις εθνικές μειονότητες να ''γυρίσουν στα σπίτια τους''.

 Λόγω του ότι άγγιξε ένα τόσο ευαίσθητο και αντιφατικό θέμα, το βίντεο προβλήθηκε πάνω από 5.000.000 φορές μέσα σε λίγες μέρες μόνο, ενώ προσέλκυσε τόσο το ενδιαφέρον του κόσμου που ήδη μετράει περίπου 100.000 σχόλια -μερικά δηλαδή κάθε δευτερόλεπτο. Τα σχόλια του βίντεο έχουν μετατραπεί σε μία μεγάλη εθνική κοινωνική συζήτηση, προβάλλοντας την γνώμη του κόσμου για το θέμα. Ανθρωπολόγοι και κοινωνιολόγοι ωθούνται να συλλέξουν στοιχεία και δεδομένα πριν την εξαφάνιση του βίντεο (προφανώς η βρετανική αστυνομία έχει ζητήσει από το youtube να κατεβάσει το συγκεκριμένο βίντεο).

 Η γυναίκα έχει ήδη συληφθεί και αντιμετωπίζει κατηγορίες για επιθετική και ρατσιστική καταπόνηση. Το γεγονός αυτό βέβαια συμβαίνει σε μια χώρα που πάνω από το 30% του πληθυσμού γεννιέται σε άλλες ηπείρους.
 Είναι αρκετά ενδιαφέρον το γεγονός ότι το συγκεκριμένο βίντεο έχει προβληθεί περισσότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Β.Αμερική και στην Αυστραλία όπου κατοικούν οι αλλοδαποί που αντιπροσωπεύουν σημαντικό ποσοστό % από το άθροισμα.

1 σχόλιο:

  1. Oι Αγγλοι προγονοι της κυριας αυτης πηγαιναν σε αλλες ηπειρους και υποδουλωναν λαους, σκοτωναν, εκμεταλλευοντουσαν φυλες ιθαγενων. Τωρα κατηγορει τους μαυρους γιατι ερχονται στη Βρεταννια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...