Δωρεάν διακοπές μέσω Internet

«Γνωρίζεις νέα μέρη, κάνεις καινούργιους φίλους, ζεις την περιπέτεια. Είναι ό,τι καλύτερο να υπάρχουν άνθρωποι που, παρ’ ότι σου είναι τελείως άγνωστοι, είναι πρόθυμοι να σε φιλοξενήσουν στο σπίτι τους και να μοιραστούν μαζί σου τις ομορφιές του μέρους όπου ζουν» λέει η 19χρονη Ανίκα Λίντεμαν από την Εσθονία που μαζί με τη συνομήλικη φίλη της Λουίζ-Μαρί Πέτερ βρέθηκε αυτές τις μέρες στην Κρήτη όπου οι δυο τους έκαναν διακοπές χωρίς να πληρώσουν τίποτα.
Οι δύο πανέμορφες κοπέλες ταξιδεύουν σε διάφορες πόλεις του κόσμου, χωρίς να ξοδέψουν σεντ αφού φιλοξενούνται σε σπίτια. Αυτή τη φορά βρέθηκαν στα Χανιά και συγκεκριμένα στο διαμέρισμα του Κώστα Τζωρτζάκη. Η επαφή έγινε μέσω του Ιντερνετ και συγκεκριμένα του ιστότοπου hospitalityclub.org, μέσα από τον οποίο μπορεί ο καθένας να δηλώσει την επιθυμία του να φιλοξενήσει στο σπίτι του ζευγάρια τουριστών ή ακόμη και ολόκληρες παρέες που ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Οι εθελοντές ξενοδόχοι παρουσιάζονται στις ιστοσελίδες όπου αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία τους, όπως και οι εντυπώσεις ανθρώπων που έχουν φιλοξενήσει.

Οπως είπε στην «Espresso» ο Κώστας Τζωρτζάκης που φιλοξενεί τα κορίτσια, «εδώ και 4-5 χρόνια υποδέχομαι μέσω αυτού του τρόπου κοινωνικής δικτύωσης νέα παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν την πόλη μας. Προηγουμένως, βέβαια, θα αναζητήσω πληροφορίες για τον καθένα. Οταν φτάσουν, τα πηγαίνω στα παραδοσιακά στέκια της πόλης, να ακούσουν ρεμπέτικα, λύρα και την κρητική παραδοσιακή μουσική. Δεν επιλέγουν αυτό τον τρόπο διακοπών μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί ξέρουν ότι έτσι θα βρουν κάποιον που θα τους ξεναγήσει στον τόπο του. Τα περισσότερα παιδιά είναι φοιτητές και έρχονται την εποχή που κλείνουν οι σχολές τους».

Οπως μας είπε ο ίδιος, υπήρξε και φορά που φιλοξένησε και δύο γυναίκες που εργάζονταν στο υπουργείο Τουρισμού της Ρωσίας αφού, όπως του είπαν, ο συγκεκριμένος τρόπος τουρισμού είναι ο καλύτερος για να γνωρίσει ο επισκέπτης ένα μέρος. Επίσης, για τον κ. Τζωρτζάκη, οι διακοπές φιλοξενίας είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά ο ένας στον άλλον, να γνωριστούν καλύτερα, να μάθουν καλύτερα τον τόπο που επισκέπτονται.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...