Η Panasonic Έπαυσε την Παραγωγή Αναλογικών Πικάπ

Είναι πραγματικά μία δυσάρεστη μέρα. Γιατί; Επειδή μόλις ανακαλύψαμε ότι πριν από μία εβδομάδα περίπου, η Panasonic σταμάτησε την παραγωγή των αναλογικών της πικάπ με την επωνυμία Technics, συμπεριλαμβανομένου και του θρυλικού SL-1200.


Η Panasonic επικαλέστηκε "δυσκολίες της αγοράς".
Εκπρόσωπος της δήλωσε ότι, "αποφάσισε να τερματίσει την παραγωγή αυτών των συσκευών, κυρίως λόγο της μεγάλης μείωσης της ζήτησης για αναλογικά προϊόντα, αλλά και της δυσκολίας εξεύρεσης εξαρτημάτων για τις συσκευές αυτές". Οι αριθμοί δυστυχώς είναι αμείλικτοι, οι πωλήσεις πικάπ σήμερα είναι στο 5% απ'ότι ήταν πριν από 10 χρόνια, ενώ η τελευταία εναπομείνασα εταιρεία παραγωγής δίσκων βινυλίου στην Ιαπωνία, παρήγαγε πέρυσι 400,000 δίσκους. Πριν 40 χρόνια τύπωνε 70,000,000 δίσκους το χρόνο.
Το πικάπ SL-1200 ήταν στην παραγωγή συνεχώς από το 1972, σε αυτά τα 38 χρόνια πούλησε 3.5 εκατομμύρια μονάδες. "Χρησιμοποιούσα τα προϊόντα αυτά τα τελευταία 20 χρόνια, και σπάνια παρουσίαζαν πρόβλημα", εξήγησε ο Tatsuo Sunaga, DJ και συγγραφέας του "Θέλω Αυτόν τον Δίσκο!". "Τέτοιου είδους κατασκευαστική αξιοπιστία δεν είναι κάτι που το συναντάς συχνά σε βιομηχανικά προϊόντα, το γεγονός ότι δεν χρειάστηκα να τα αντικαταστήσω ίσως είναι και ο λόγος της αλλαγής που βλέπουμε σήμερα". Είναι σκληρός ο καπιταλισμός.
Πηγή: Slashgear

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...