Πρόκειται για μια γρήγορη και πανεύκολη πίτα, χωρίς φύλλο, από την Ήπειρο. Ιδανικό φαγητό για απρόσμενους επισκέπτες.
Υλικά για την συνταγή (για 6 άτομα)
- 2 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες γάλα
- 2 φρέσκα αυγά
- μισή κούπα ελαιόλαδο
- 400 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη με το χέρι σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση
- Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο C.
- Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί το ¼ περίπου του ελαιόλαδου.
- Σε ένα βαθύ δοχείο ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος ρευστός χυλός.
- Αδειάζουμε αυτό το χυλό στο λαδωμένο ταψί. Ανακινούμε το ταψί ώστε ο χυλός να απλωθεί ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια του χυλού τα κομματάκια του τυριού. Δεν ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
- Βγάζουμε αμέσως το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε την κουρκουτόπιτα ζεστή.
Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά.
kalh akoygetai kai eukolh
ΑπάντησηΔιαγραφή8a to dokimasw shmera kiolas!!!
την συγκεκριμενη πιτα την ειχα πληρωσει στα ζαγοροχωρια 30 ευρω θυμαμαι το ζωον
ΑπάντησηΔιαγραφή