Η ποιο εύκολη πίτα



Γιαννιώτικη ζυμαρόπιτα ή κουρκουτόπιτα


Πρόκειται για μια γρήγορη και πανεύκολη πίτα, χωρίς φύλλο, από την Ήπειρο. Ιδανικό φαγητό για απρόσμενους επισκέπτες.



 

 

 

 

Υλικά για την συνταγή (για 6 άτομα)


  • 2 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες γάλα
  • 2 φρέσκα αυγά
  • μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 400 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη με το χέρι σε μικρά κομματάκια


Εκτέλεση


  • Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο C.
  • Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί  το ¼ περίπου του ελαιόλαδου.
  • Σε ένα βαθύ δοχείο ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος ρευστός χυλός.
  • Αδειάζουμε αυτό το χυλό στο λαδωμένο ταψί. Ανακινούμε το ταψί ώστε ο χυλός να απλωθεί ομοιόμορφα.
  • Ρίχνουμε σε όλη την  επιφάνεια του χυλού τα κομματάκια του τυριού. Δεν ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
  • Βγάζουμε αμέσως το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε την κουρκουτόπιτα ζεστή.


Χρόνος παρασκευής:  30 λεπτά.

2 σχόλια:

  1. kalh akoygetai kai eukolh
    8a to dokimasw shmera kiolas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. την συγκεκριμενη πιτα την ειχα πληρωσει στα ζαγοροχωρια 30 ευρω θυμαμαι το ζωον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...