Γρίφος - Δείτε πόσο έξυπνοι και ευρηματικοί είστε!!!

 Πρόκειται για έναν απλό στη λύση του, αλλά ευφυές γρίφο. Αν δεν τα καταφέρετε, μην απελπίζεστε!! Ο κόσμος χρειάζεται τους ικανούς, όχι τους έξυπνους!!! 
Ένας βασιλιάς διοργανώνει αγώνες με έπαθλο την κόρη του. Στο τελευταίο αγώνισμα έχουν μείνει 2 διεκδικητές. Ο βασιλιάς δίνει ένα άσπρο και ένα μαύρο άλογο από ένα στον καθένα. Ο ίδιος θα εποπτεύει τον αγώνα από ένα λόφο. Ο αγώνας θα λάβει μέρος στους πρόποδες του βουνού και θα τερματίζει στην παραλία. Σύμφωνα με το βασιλιά ο νικητής θα είναι αυτός που θα τερματίσει δεύτερος. Οι δυο αντίπαλοι είναι αναποφάσιστοι για το ποιος πρέπει να ξεκινήσει τον αγώνα και βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς ο δεύτερος θα είναι ο νικητής. Σε κάποια στιγμή όμως ένας καλόγερος περνάει από το δρόμο τους και μην έχοντας άλλη επιλογή τον συμβουλεύονται για το τι πρέπει να κάνουν. Μόλις τους δώσει την απάντηση ο καλόγερος, αυτοί αμέσως ανεβαίνουν στα άλογα και τρέχουν προς τον τερματισμό. 

-Ποια απάντηση τους έδωσε ο καλόγερος;

                                          ΛΥΣΗ


Ο καλόγερος τους είπε: Αφού ο δεύτερος θα είναι ο νικητής, μπορείτε να αλλάξετε άλογα και να τρέξετε κανονικά προς τον τερματισμό γιατί ο βασιλιάς θα ξεχωρίζει το άλογο του καθενός και όχι τον αναβάτη.

Τρέχοντας με το αντίθετο χρώμα αλόγου θα προσπαθήσετε να περάσετε το άλογο που σας είχε δωθεί αρχικά τερματίζοντας έτσι δεύτεροι στην ουσία.


                                        ...τελικά ήταν απλό, έτσι ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...