Ιαπωνικές καινοτομίες


Συσκευασίες προιόνων αλλάζουν χρωμα.
 Δεν απέχουμε πολύ ακόμα, από το να σταματήσουμε να κοιτάμε τις ετικέτες με τις ημερομηνίες λήξης των προιόντων,που αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Αντί γι'αυτό,  θα κοιτάμε το χρώμα του κουτιού της συσκευασίας -το οποίο θα χαρακτηρίζει για πόσο ακόμα μπορούμε να καταναλώσουμε το προ'ι'όν.




Αυτό ισχύει ήδη σε κάποια προιόντα στην Ιαπωνία, όπου κουτιά από γάλα αλλάζουν το χρώμα τους όσο πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης.
 
Η ίδια τεχνολογία χρησιμοποιείται και σε συσκευασίες κρεάτων. Η αλλαγή του χρώματος προκαλείται από την αύξηση των επιπέδων της αμμωνίας στο πακέτο  - όταν το επίπεδο είναι υψηλό, το bar code γίνεται μη αναγνωρίσιμο θέτοντάς το ακατάλληλο για πώληση.
Όπως πάντα, η Ιαπωνία είναι πολύ μπροστά στην ανάπτυξη της καινοτόμου τεχνολογίας όσον αφορά την διευκόλυνση της καθημερινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...