Αστρολόγοι ή μήπως……Κενολόγοι ???



  Χρειάζεται να θυμήσουμε, πως στην πραγματικότητα ότι οι αστρολόγοι ξέρουν ελάχιστα για όσα συμβαίνουν στ'αλήθεια στον ουρανό?
  Μας το αποδεικνύει η Ελιζαμπέτ Τε'ι'σιέ στο ΄΄Το Ωροσκόπιό σας για το 1993΄΄ -'' Πώς λειτουργεί ένα τέτοιο ωροσκόπιο [το συλλογικό ωροσκόπιο] και πώς δικαιολογείται? Πώς είναι δυνατόν ένας Αιγόκερως που γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1960 να υφίσταται τις ίδιες πλανητικές επιδράσεις με έναν άλλο Αιγόκερω που γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1924, για παράδειγμα? Ορίστε η απάντηση σε αυτά τα δύο ερωτήματα: στην [φαινομενική] περιφορά του γύρω από τη Γη, ο Ήλιος βρίσκεται κάθε χρόνο, εξ'ορισμού, την ίδια ημέρα στο ίδιο σημείο του ουρανού'' [η έμφαση δική μας]. Αυτό είναι εντελώς λάθος! Ο Ήλιος, σε δύο ίδιες ημερομηνίες, δε βρίσκεται καθόλου στο ίδιο σημείο του ουρανού.

  Σε μία δεδομένη ημέρα, ο πλανήτης μας δε βρίσκεται, από τον ένα χρόνο στο άλλο, στην ίδια θέση στην τροχιά του γύρω από τον Ήλιο, Το φαινόμενο της μετάπτωσης των ισημερινών προκαλεί μια απόκλιση από αυτή τη θέση και, για να θυμηθούμε αλλά και να υπολογίσουμε ταυτόχρονα, αρκεί να έχουμε στο νου μας πως κάθε χρόνο, σε μία οποιαδήποτε δεδομένη ημερομηνία, η Γη κατέχει μία θέση που αντιστοιχεί, πάνω κάτω, σε ''3 Γαίες πίσω΄΄, δηλαδή υπάρχουν περίπου 36.000 χιλιόμετρα ανάμεσα στα κέντρα δύο θέσεων της Γης με απόσταση ενός χρόνου.
  Έτσι συμβαίνει λοιπόν και, προς δυσαρέσκεια της αστρολόγου Ελιζαμπέτ Τε'ι'σιέ και αντίθετα προς τους ισχυρισμούς της για ΄΄όμοιες πλανητικές επιδράσεις΄΄, κατά την 9η Ιανουαρίου 1960 και την 9η Ιανουαρίου 1924 η Γη δεν καταλάμβανε την ίδια θέση στην περιφορά της γύρω από τον Ήλιο. Ανάμεσα σ'αυτές τις δύο ημερομηνίες, η θέση της Γης άλλαξε, πολύ απλά, κατά… 1.300.000 χιλιόμετρα. Ναι, καλά διαβάσατε, ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες χιλιόμετρα!
  Οι περισσότεροι αστρολόγοι εργάζονται με τον τροπικό ζωδιακό, δηλαδή αυτόν που έχει σχέση με τον Ήλιο και καθόλου με τους αστερισμούς (αστρικός ζωδιακός), και στους αστρολογικούς χάρτες που συντάσσουν χρησιμοποιούν σημεία που φέρονται σε ορθή αναφορά ως προς την ουράνιασφαίρα και διαιρούν το ζωδιακό σε δώδεκα τμήματα, ξεκινώντας από το σημείο γ, όπου τέμνονται η εκλειπτική και ο ουράνιος ισημερινός, το οποίο αντιστοιχεί στην εαρινή ισημερία.
  Αν, λίγο πριν από την αρχή της χριστιανικής εποχής, τα τμήματα αυτά αντιστοιχούσαν λίγο πολύ στα άστρα, στους αστερισμούς που καθορίζουν τα γνωρίσματα αυτού ή του άλλου ζωδίου, δεν ισχύει το ίδιο σήμερα, γιατί η μετάπτωση των ισημεριών έχει προκαλέσει σύγχυση σ' αυτό το ωραίο οικοδόμημα, μετατοπίζοντας το σημείο γ στο έναστρο φόντο της ουράνιας σφαίρας συμπαρασύροντας τα σημεία των αστρολόγων, τα οποία στο εξής δεν μπορούν να ανακαλύψουν απολύτως κανένα  από τα αρχικά άστρα*. Οι σύγχρονοι ''τροπικοί αστρολόγοι χρησιμοποιούν βλακωδώς σημεία που φέρονται σε ορθή αναφορά, κενές και άυλες ζώνες που στερούνται ουσίας και αστρικής οντότητας.
  Οι μάγοι αυτοί δεν ασκούν πλέον την αστρολογία, αλλά μάλλον αυτό που θα πρέπει να ονομάσουμε κενολογία.

 *αν επιθυμείτε να μάθετε το πραγματικό σας ζώδιο ανάλογα με το πότε γεννηθήκατε, που δεν είναι αυτό που σας φοράνε οι (τροπικοί) αστρολόγοι, σας παροτρύνουμε όχι να συμβουλευτείτε τον μάντη της μόδας, το χαϊδεμένο παιδί των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά να ανακαλύψετε το Astronomic Zodiac στο site www.book-e-.com. Το ζώδιό σας είναι απλώς η θέση που κατείχε στον ουράνιο θόλο ο Ήλιος, όπως τον βλέπουμε από τη Γη, τη στιγμή που γεννηθήκατε. Αυτό μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια, από αυστηρά αστρονομική άποψη μιλώντας.


...από τους Georges Charpak και Henri Broch (απόσπασμα,τίτλος βιβλίου : Devenez Sorciers, Devenez Savants)
Λίγα λόγια για τους συγγραφείς: Ο νομπελίστας Ζορζ Σαρπάκ και ο πανεπιστημιακός καθηγητής Ανρί Μπρόκ, εξετάζοντας την ανάπτυξη της επιστήμης προσπαθούν να συνεισφέρουν στη μάχη κατά του σκοταδισμού. Στη χρονική κλίμακα της ανθρώπινης εξέλιξης αυτή η περίοδος πνευματικής χειραγώγησης μπορεί να φαντάζει ασήμαντη, όμως πόσο εύκολο είναι να παρασυρθούμε σε καταστάσεις και συμπεριφορές που είναι τόσο αντιεπιστημονικές όσο και παράλογες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...