Απ΄την πιπίλα στο τσιγάρο!


Σύμφωνα με έρευνες τα μωρά που θήλασαν από μπιμπερό έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να γίνουν καπνιστές από εκείνα που θήλασαν από τη μητέρα τους.
 Οι μελέτες δείχνουν πλέον μια ξεκάθαρη σχέση μεταξύ του βρεφικού θηλασμού και των πιθανοτήτων που έχει ένας ενήλικας να γίνει καπνιστής. Έχει ανακαλυφθεί ότι τα βρέφη που θήλασαν μόνο με μπιμπερό αποτελούν την πλειοψηφία των ενηλίκων καπνιστών και τους πιο μανιώδης καπνιστές, ενώ όσο πιο πολύ έχει θηλάσει το βρέφος, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να καπνιστής όταν μεγαλώσει. Φαίνεται ότι τα βρέφη που θηλάζουν από τη μητέρα τους παίρνουν από το στήθος μια αίσθηση ασφάλειας και ένα συναισθηματικό δεσμό που δεν μπορεί να προσφέρει το μπιμπερό, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μωρά που θήλασαν από μπιμπερό να συνεχίσουν ως ενήλικες να αναζητούν την παρηγοριά του πιπιλίσματος.
Οι καπνιστές χρησιμοποιούν τα τσιγάρα τους για τον ίδιο λόγο που το παιδί πιπιλάει το δάχτυλο ή την κουβέρτα του.
  Όχι μόνο οι καπνιστές είναι τρεις φορές πιθανότερο να πιπίλιζαν τον αντίχειρά τους όταν ήταν παιδιά, αλλά έχει αποδειχθεί ότι είναι περισσότερο νευρωτικοί από τους μη καπνιστές και έχουν στοματικές εμμονές, όπως είναι το πιπίλισμα της άκρης των γυαλιών, το μασούλημα των νυχιών, σε βαθμό ικανό να ντροπιάσει ακόμα και κάστορα. Προφανώς, πολλές επιθυμίες, ανάμεσα σ' αυτές και η επιθυμία να θηλάσει κανείς και να νιώσει ασφάλεια, ικανοποιούνται στα βρέφη που θηλάζουν από μητρικό στήθος, αλλά όχι σε εκείνα που τρέφονται με μπιμπερό.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...