Ξαναβρείτε το iPhone, το MacBook, το iMac ή το iPad σας, σε περίπτωση κλοπής.




Tο Undercover μπορεί να σας βοηθήσει να ξαναβρείτε το iPhone, το MacBook, το iMac ή το iPad σας, σε περίπτωση κλοπής.
Πρόκειται για συνδυασμό online εφαρμογής και λογισμικού που εγκαθίσταται στη συσκευή Apple που θέλετε να προστατέψετε. Η εταιρεία Orbicule, που ανέπτυξε το σύστημα, εγγυάται στους χρήστες του Undercover μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.
Ο εντοπισμός της κλεμμένης συσκευής ή Η/Υ γίνεται με τρόπο που μοιάζει να είναι βγαλμένος από σενάριο κατασκοπευτικής ταινίας
Με το που θα διαπιστώσει την κλοπή ο ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει άμεσα δήλωση απώλειας μέσω της online εφαρμογής.

Όταν οποιοσδήποτε ξένος χρήστης (π.χ. ο κλέφτης ή κάποιος νέος αγοραστής) προσπαθήσει να συνδεθεί με το internet, το λογισμικό κρυφά θα συλλέξει πολλά στοιχεία που πιθανόν να οδηγήσουν στον εντοπισμό (π.χ. θα τραβήξει φωτογραφίες του κλέφτη μέσω της ενσωματωμένης κάμερας, θα αποθηκεύσει screenshots από το desktop εν ώρα λειτουργίας, θα καταγράψει την ip και τα στοιχεία του wifi δικτύου μέσω του οποίου έγινε η σύνδεση κ.α.)

Τα στοιχεία αυτά θα αποθηκευτούν online χωρίς να γίνει αντιληπτό (stealth mode) και αφού γίνει η επεξεργασία τους θα πραγματοποιηθεί ο εντοπισμός. Η εφαρμογή θα εμφανίσει στον ιδιοκτήτη την τοποθεσία σε χάρτη του Google Maps.
Σε περίπτωση που η όλη διαδικασία δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς, ο ιδιοκτήτης μπορεί εναλλακτικά να ενεργοποιήσει εξ’ αποστάσεως πλήρες κλείδωμα της κλεμμένης συσκευής ή Η/Υ, αλλά και να εμφανίσει προειδοποιητικό μήνυμα στην οθόνη του.
Tο Undercover μας δίνει σήμερα μια ιδέα για το πώς θα προστατεύονται οι H/Y και τα κινητά σε λίγα χρόνια, ενώ παράλληλα αποτελεί και μια καλή αφορμή για περαιτέρω προβληματισμό σχετικά με το θέμα της ασφάλειας των δεδομένων στο διαδίκτυο.
Για να πάρετε μια γεύση από τη λειτουργία του Undercover παρακολουθείστε το video που ακολουθεί:
 

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...