Την ταινία THE ISLAND την έχετε δεί???Κυρίες και κύριοι το Wally 118



Με την άγρια και επιθετική μορφή του αγγίζει με ευκολία τους 60 κόμβους. Πρόκειται για ένα μοναδικό σκαρί που όμοιο του δεν έχει ναυπηγηθεί ποτέ. Το Wally 118 εκτείνεται στα 36 x 9 μέτρα ενώ πριν κατασκευασθεί, ένα μοντέλο του δοκιμάστηκε υπό κλίμακα, στην πειραματική δεξαμενή SSPA της Σουηδίας και στην σήραγγα αεροδυναμικής της Ferrari που εδρεύει στο Μαρινέλο. Την ανέγερση του ανέλαβε το ιταλικό ναυπηγείο Intermarine, που η τεχνογνωσία του καλύπτει ακόμη και την κατασκευή θωρηκτών.
Εξωτερικά το σκάφος είναι μοναδικό από τον σχεδιασμό του και τα υλικά κατασκευής του, που συμπεριλαμβάνουν σε μεγάλο ποσοστό carbon, μέχρι το χρώμα του που αλλάζει ανάλογα με το φως που αντανακλά επάνω του. Το βέβαιο είναι ότι όποιος αντικρίσει το Wally έρχεται σε δίλημμα, εάν αυτό είναι για αναψυχή η πολεμική χρήση!
Βεβαιώνοντας την χρήση του για αναψυχή, το σκάφος διαθέτει δύο καταστρώματα μινιμαλιστικής σχεδίασης. Σημείο αναφοράς αποτελεί η πολυεδρική υπερκατασκευή που είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό γυαλί, ενώ εδράζεται σε πλαίσιο από carbon και σε συνδυασμό με την επίσης πολυεδρική γάστρα προσδίδουν στο σκάφος την «κακή» όψη του.
Το κύριο κατάστρωμα είναι επίπεδο και επενδυμένο από ξύλο τικ, με κάθετη διάταξη στην πρυμναία περιοχή και διαγώνια διάταξη στην πρωραία, ενώ είναι λιτό με αξιοποιήσιμη όλη την επιφάνεια του. Έχουν σχεδιασθεί μεγάλοι και ελεύθεροι χώροι ώστε οι επιβάτες να κινούνται άνετα και ακίνδυνα και η λειτουργικότητα του καταστρώματος κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Σε αυτό βοηθούν μερικοί μηχανισμοί που συντελούν στην μετατροπή ή κάλυψη μερών του καταστρώματος όπως για παράδειγμα στο υπαίθριο καθιστικό και το πρωραίο γκαράζ.
Το υπαίθριο καθιστικό / τραπεζαρία που μοιάζει «χωνευτό» στο κατάστρωμα αποτελείται από δύο ορθογώνια τραπέζια που περιβάλλονται από δύο αναπαυτικούς καναπέδες. Το καθιστικό τοποθετήθηκε το δυνατόν πιο μπροστά ώστε να προσφέρει σχετική απομόνωση. Η ίδια περιοχή με ειδικούς μηχανισμούς μετατρέπεται εύκολα σε ζώνη ηλιοθεραπείας.
Κατάπλωρα ένα μέρος του καταστρώματος ανοίγει υδραυλικά, αποκαλύπτοντας ένα μεγάλο γκαράζ που φιλοξενεί τα βοηθητικά σκάφη και τζετ σκι.
Η πρυμναία περιοχή του Wally έχει χαρακτηριστική μορφή και φιλοξενεί δύο τραπέζια και αναπαυτικούς καναπέδες, ενώ εντύπωση προκαλεί το μεγάλο της μέγεθος και σχήμα.
Το εσωτερικό του σκάφους διαθέτει μοντέρνες γραμμές. Τα κυρίαρχα χρώματα είναι οι αποχρώσεις του λευκού και του καφέ ενώ οι επιπλοσυνθέσεις έχουν λιτές γραμμές ορθογώνιου σχήματος.
Ένα σημαντικό στοιχείο που αναδεικνύει το σαλόνι είναι η ανισόπεδη διάταξη του. Εκεί συναντάμε δύο καναπέδες που διασχίζουν όλο το μήκος του, ενώ σε κάθε πλευρά είναι εγκατεστημένες επίπεδες τηλεοράσεις LCD.
Η τραπεζαρία αποτελείται από ένα μοντέρνο μακρύ τραπέζι του οποίου οι καρέκλες «κλειδώνουν» σε ειδικές εσοχές ώστε να μην μετακινούνται όταν το σκάφος αναπτύσσει υψηλές ταχύτητες.
Πιο μπροστά συναντάμε το πιλοτήριο, εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης ενώ διαθέτει φυσικά ξεχωριστή μορφή.
Στο κατώτερο κατάστρωμα συναντάμε τρεις καμπίνες με δυνατότητα φιλοξενίας έξι ατόμων. Η καμπίνα master, διαθέτει διπλό κρεβάτι σε μέγεθος king size και αποκλειστικό μπάνιο/w.c. ενώ οι δύο καμπίνες των φιλοξενουμένων διαθέτουν διπλά κρεβάτια σε μέγεθος queen size. Για το πλήρωμα, διατίθενται τρεις συνολικά καμπίνες με δύο μονές κουκέτες η κάθε μία.
Για την πρόωση του Wally, δεδομένων των αυξημένων απαιτήσεων για την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων, οι μηχανολόγοι του ναυπηγείου κλήθηκαν να αντεπεξέλθουν με ακρίβεια ώστε να μετακινήσουν τους 95 τόνους βάρους του σκάφους. Τελικά εδόθησαν δύο επιλογές. Η μία με ένα ζεύγος δεκαεξακύλινδρων πετρελαιοκινητήρων ισχύος 3650 ίππων ο καθένας και μέγιστη ταχύτητα
45 κόμβων. Η άλλη αφορά ένα εξελιγμένο σύστημα πρόωσης βασισμένο σε δύο κινητήρες και τρία υδροτζέτ με την μέγιστη ταχύτητα να φθάνει τους 60 κόμβους.
Σχετικά με την τιμή του ενδεικτικά αναφέρεται το ποσό των 16.55 εκατομμυρίων δολαρίων για την «απλή» έκδοση, ενώ για τους πιο γρήγορους, το σκάφος μπορεί να κοστίσει ενδεικτικά 24.83 εκατομμύρια δολάρια.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Nαυπηγείο: Wally & Ιntermarine
Xώρα προέλευσης: Μ. Βρετανία.
Αριθμός επιβατών: 6 + πλήρωμα.
Αριθμός καμπίνων:3 + πληρώματος
Ολικό μήκος: 36 μέτρα.
Μέγιστο πλάτος: 9 μέτρα.
Βύθισμα: 1,36 μέτρα.
Εκτόπισμα: 95 τόνοι.
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 22.000 λίτρα.
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού: 1200 λίτρα.
Μέγιστη ισχύς: 3x 5600 ίπποι.
Μέγιστη ταχύτητα: 60 κόμβοι.
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 45 κόμβοι.




































ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...