Ιστορίες βουβουζέλας με δόσεις... τρέλας



Αναμφίβολα η βουβουζέλα αποτέλεσε το επίσημο μουσικό (;) όργανο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ύπαρξή της έχει δημιουργήσει απίστευτες κόντρες σε όλο τον πλανήτη, ενώ οι ιστορίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ έχουν κλέψει την παράσταση. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές από αυτές και σας τις παραθέτουμε για να αποφασίσετε εάν τελικά είναι ένα πνευστό... όπως όλα τ' άλλα ή αντικείμενο του «διαβόλου», καθώς σε πολλές περιπτώσεις σχετίζεται και με κρούσματα βίας.


«Ντυμένη» με χρυσό και διαμάντια

Μπορεί ο ήχος της να σε φτάνει στην τρέλα, όμως, ένας Ρώσος επιχειρηματίας, φαίνεται ότι γοητεύθηκε τόσο πολύ, ώστε ζήτησε από Αυστριακό χρυσοχόο να του κατασκευάσει μία χρυσή βουβουζέλα αξίας 17.000 ευρώ! Ο Κλέμενς Πόιντερ, ο οποίος έχει την επιχείρησή του στο Λίντσερ, δήλωσε ότι ο Ρώσος σχεδιάζει να τη δώσει σε έναν συνέταιρό του από τη Νότια Αφρική για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της 11ης Ιουλίου.

Ο Πόιντερ δήλωσε ότι το «σώμα» του οργάνου είναι πλαστικό, όπως και της συμβατικής βουβουζέλας, ωστόσο πάνω του έχει στερεωθεί άσπρος χρυσός και διαμάντια, ενώ πρόσθεσε πως είναι το ίδιο... θορυβώδης με τις υπόλοιπες!

Έχασε το μάτι του...

Το ότι δημιουργεί διαμάχες εντός κι εκτός γηπέδων είναι το μόνο βέβαιο! Ωστόσο, η εμπλοκή της βουβουζέλας καταγράφηκε ακόμα και σε περιστατικά βίας. Ένα από αυτά συνέβη στη Ζιμπάμπουε, όπου, λόγω διαμάχης για την ιδιοκτησία της νοτιαφρικανικής τρομπέτας, τρεις νεαροί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για επίθεση εναντίον άνδρα, ο οποίος έχασε το μάτι του! Οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν στο θύμα, το οποίο δεν κατονομάζεται, στην πόλη Μπουλαβάγιο, όταν αυτός ισχυρίστηκε ότι η πλαστική τρομπέτα ήταν δική του.


Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο δικαστήριο, αποκαλύφθηκε ότι οι τρεις νεαροί πάλεψαν με τον άνδρα για τη βουβουζέλα και στη διάρκεια της συμπλοκής του έδωσαν μια κλωτσιά στο στήθος, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος, και ακολούθως συνέχισαν να τον κλωτσούν. Τελικά, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ένα πολύ πρησμένο μάτι, το οποίο έπρεπε να αφαιρεθεί.

Θα διαδηλώσει κατά της BP στο Λονδίνο!

Ανυπολόγιστες παραμένουν οι συνέπειες της πρωτοφανούς περιβαλλοντικής καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού, ύστερα από το πρόσφατο ατύχημα με τη διαρροή πετρελαίου της BP. Θα αναρωτιέστε, βέβαια, πως συνδέεται αυτή η τραγική είδηση με τη βουβουζέλα!


Και όμως, ο Άνταμ Κιρκ, Αμερικανός παραγωγός βιντεοταινιών και κάτοικος του Μπρούκλιν, αποφάσισε να συντονίσει μία διαμαρτυρία κατά της BP, συγκεντρώνοντας 100 βουβουζέλες που θα ηχούν έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Λονδίνο! Για το σκοπό αυτό έχει ξοδέψει ήδη περισσότερα από 2.000 δολάρια για την αγορά τους και το μόνο που του λείπουν είναι οι... οργανοπαίχτες!


Το όργανο κατά των... Αρχών

Ένα ακόμη κρούσμα βίας με χρήση βουβουζέλας καταγράφηκε στην Γερμανία, όπου οπαδός επιτέθηκε κατά αστυνομικού! Η ιστορία εκτυλίχθηκε στο Ντούισμπουγκ, μετά τη νίκη των «πάντσερ» επί της Γκάνας.

Ένας 20άχρονος επιστρέφοντας σπίτι του μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, ήρθε στα χέρια με αστυνομικό, ο οποίος του έκανε παρατήρηση για την ηχορύπανση της βουβουζέλας του! Εκείνος όχι μόνο δεν σταμάτησε να «παίζει», αλλά χτύπησε στο κεφάλι τον αστυνομικό με το πνευστό όργανο και συνέχισε μέχρι που τον έστειλε στο νοσοκομείο με πολλαπλά κρανιακά τραύματα


Την άκουσες; Κουφάθηκες...

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν ότι το παρατεταμένο άκουσμα της βουβουζέλας μπορεί να προκαλέσει μέχρι και κώφωση! Μάλιστα, εκτός από τους γιατρούς που τάχθηκαν εναντίον της, το ίδιο «πόρισμα» έβγαλε και η εταιρεία παραγωγής ακουστικών «Phonak».


Σύμφωνα με τους Ελβετούς, ο ήχος της βουβουζέλας ανέρχεται στα 127 ντεσιμπέλ, τη στιγμή που ο οποιοδήποτε ήχος με ένταση μεγαλύτερη από 85 ντεσιμπέλ, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην ακοή και μάλιστα μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα βραζιλιάνικα τύμπανα παράγουν ήχο με ένταση 122 ντεσιμπέλ και η σφυρίχτρα του διαιτητή 121.5. Συμπέρασμα; Την άκουσες... κουφάθηκες!

Σπύρος Κόλλιας 
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...