CIA και Μοσάντ εξολοθρεύουν ιρανούς πυρηνικούς φυσικούς;


Δύο φυσικοί που διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα έγιναν σήμερα στόχοι δύο χωριστών βομβιστικών επιθέσεων, τις οποίες η Τεχεράνη έσπευσε να αποδώσει στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Ο ένας από τους δύο επιστήμονες, ο Ματζίντ Σαχριαρί, σκοτώθηκε από την έκρηξη βόμβας που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητό του με τη βοήθεια μαγνήτη από δύο άνδρες σε μοτοσικλέτα, ενώ κυκλοφορούσε στο βόρειο τμήμα της Τεχεράνης.
Ο δεύτερος, ο Φερεϊντούν Αμπασί Νταβανί, τραυματίσθηκε σε παρόμοιες συνθήκες ενώ στάθμευε το αυτοκίνητό του μπροστά από το πανεπιστήμιο Σαχίντ Μπεχεστί της Τεχεράνης όπου δίδασκαν οι δύο φυσικοί. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Τεχεράνης, ο στρατηγός Χοσεΐν Σαντγεντινιά, επιβεβαίωσε ότι οι δύο επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με τον ίδιο τρόπο. Οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν και διεξάγεται έρευνα για να εντοπιστούν, δήλωσε διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης. Ο υπουργός Εσωτερικών Μοσταφά Μοχαμάντ Νατζάρ κατηγόρησε πάντως "τη Μοσάντ και τη CIA" για τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες είχαν στόχο, σύμφωνα με τον ίδιο, "να σταματήσουν τις επιστημονικές προόδους μας".
"Αυτή η απελπισμένη πράξη τρομοκρατίας δείχνει την αδυναμία τους", τόνισε. Το γραφείο του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ κατήγγειλε επίσης σε ανακοίνωσή του "τους σιωνιστές τρομοκράτες και τους αλαζονικούς υπερασπιστές τους" στη Δύση. Οι δύο φυσικοί που έγιναν στόχοι των επιθέσεων φαίνεται πως είχαν σημαντικές ευθύνες στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και σχέσεις με το υπουργείο Άμυνας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...