Κλείνει η Σπιναλόγκα

Κλειστόν μέχρι νεωτέρας, θα παραμείνει το νησί της Σπιναλόγκας στην Κρήτη λόγω έλλειψης προσωπικού, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις, καθώς λόγω της τηλεοπτικής σειράς έρχεται πλέον δεύτερο σε επισκέψεις τουριστών μετά την Κνωσό.

Τις πόρτες της κλειστές θα διατηρήσει για άγνωστο χρονικό διάστημα το νησί της Σπιναλόγκας, εξαιτίας της έλλειψης σε προσωπικό.

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της Κρήτης, λόγω της κατακόρυφης πτώσης των εσόδων τους από την ανύπαρκτη πλέον τουριστική κίνηση, ενώ ανεπίτρεπτο χαρακτηρίζουν το γεγονός μέλη της ηγεσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης Αγίου Νικολάου.
Παρ’ όλο που γνωρίζει σημαντική απήχηση στο κοινό, εξαιτίας του ομώνυμου βιβλίου, αλλά και της μεταφοράς του στην τηλεόραση , στην πραγματικότητα, η έλλειψη σε προσωπικό και η καθυστέρηση στην ανανέωση συμβάσεων το καθιστούν απροσπέλαστο στους τουρίστες.
Εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και επιχειρηματίες του Δήμου Αγίου Νικολάου, επισημαίνουν τις βαρύτατες συνέπειες που έχει στον τουρισμό όλης της Κρήτης και την τοπική οικονομία η μη λειτουργία της Σπιναλόγκας , αφού  όπως επισημαίνουν είναι ο δεύτερος σε επισκεψιμότητα μετά την Κνωσό προορισμός.
Σε επείγον έγγραφό του στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, στους βουλευτές Λασιθίου και στη 13η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου , Δημήτρης Κουνενάκης, ζητά να ανοίξει άμεσα η Σπιναλόγκα, τονίζοντας ότι τα έσοδα από τους επισκέπτες υπερκαλύπτουν τις λειτουργικές δαπάνες.
Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι καλούν τους αρμοδίους να δώσουν άμεση λύση, ώστε να μπορούν οι τουρίστες να επισκέπτονται το νησί.
Κατεπείγουσα επιστολή για το ίδιο θέμα έστειλε χθες στους αρμοδίους και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης Παναγιώτης Ινιωτάκης.
«Δεδομένου ότι η Σπιναλόγκα είναι το δεύτερο σε επισκεψιμότητα μνημείο της Κρήτης μετά την Κνωσό και επειδή επιπλέον το Τμήμα μας με βάση Προγραμματική Σύμβαση που έχουμε υπογράψει με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου ανέλαβε τη σύνταξη φακέλου υποψηφιότητας του Μνημείου της Σπιναλόγκας, για την ένταξη του στον κατάλογο των Παγκόσμιων μνημείων της ΟΥΝΕΣΚΟ, γεγονός που καταδεικνύει το μέγιστο ενδιαφέρον που υπάρχει για την ανάδειξη και προβολή του μνημείου στην Ανατολική Κρήτη, παρακαλούμε να φροντίσετε ώστε το μνημείο να είναι επισκέψιμο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...