Αυτό είναι από εκείνα τα πράγματα που είναι τόσο προφανή που θέλεις να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, που δεν το σκέφτηκες πρώτος. Ερευνητές στο Μόναχο εφηύραν μια ουσία που αλλάζει χρώμα όταν οι γρατζουνιές μολύνονται.
Οι ερευνητές του Fraunhofer Research Institution for Modular Solid State Technologies EMFT λένε ότι η ουσία λειτουργεί μετρώντας το pH. Στο ανθρώπινο δέρμα κανονικά, και οι αποθεραπευμένες πληγές έχουν τιμή pH γύρω στο 5. Αν η τιμή του pH ανέβει από 6,5 μέχρι 8,5 τότε η ουσία αλλάζει χρώμα από διάφανη σε μοβ. Όταν αλλάξει χρώμα σε μοβ τότε μπορείτε να πανικοβληθείτε γιατί αυτό σημαίνει πως ίσως υπάρχει τοπική μόλυνση.
Το ινστιτούτο εργάζεται για να βρεί συνεργάτη που θα αναλάβει την μαζική παραγωγή της ουσίας για εμπορική χρήση. Οι κατασκευαστές επιδέσμων θα δουν την δυναμική που θα τους προσφέρει αυτή η ουσία στα προϊόντα τους.
Δεν μπορούμε να πούμε πόσες φορές αυτή η έγκαιρη ένδειξη πιθανής μόλυνσης θα είχε φανεί χρήσιμη στα παιδικά μας χρόνια. Σκεφτείτε πόσες λιγότερες ρυτίδες θα είχαμε στα μέτωπα μας αν δεν σκεφτόμασταν τον φόβο μιας μόλυνσης.
Πηγή: dvice
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου