Ποιος βλέπει το προφίλ σου στο Facebook....

Έχουμε δει πολλές φορές στο Facebook να δημιουργούνται group και προγράμματα που λένε οτι θα αποκαλύψουν καλά κρυμμένα μυστικά, όπως ποιός βλέπει το facebook προφίλ σας. Υπάρχουν αρκετά groups που υπόσχονται να δώσουν οδηγίες αφού «κάνετε invite όλους τους φίλους σας».


Τώρα εμφανίστηκαν και νέες υποτιθέμενες εφαρμογές (applications) οι οποίες έχουν σκοπό να ξεγελάσουν τους χρήστες που θέλουν να μάθουν λεπτομέρειες για τις επισκέψεις στο προφίλ τους.

Τα νέα αυτά applications του Facebook εμφανίζονται ως posts ή notifications απο φίλους που τα έχουν εγκαταστήσει και δείχνουν ένα κολάζ φωτογραφιών, θέλοντας να ενισχύσουν την ψευδαίσθηση οτι μπορούν να ελέγχουν ποιοι βλέπουν το Facebook προφίλ σας.

Το Facebook όμως δεν δίνει την τεχνική δυνατότητα για καταγραφή των ατόμων που επισκέπτονται το προφίλ του κάθε χρήστη. Ο πραγματικός σκοπός των εφαρμογών αυτών δεν είναι τίποτε άλλο από το να παραπέμπουν σε άλλες εφαρμογές, με στόχο να αυξήσουν τα διαφημιστικά έσοδα για τους δημιουργούς τους.

Όσο κι αν επιμένει μια εφαρμογή ή ένα group ότι «ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!!» ή «REALLY WORKS!!!», η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να δώσει πληροφορίες για το ποιοι βλέπουν το προφίλ σας. Ποτέ και αυτό είναι 100% σίγουρο. Οπότε μη ταλαιπωρείστε παίζοντας το παιχνίδι των κακόβουλων και των κερδοσκόπων

www.fimes.gr

2 σχόλια:

  1. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που τα συγκεκριμένα groups δεν επιτρέπουν ανάρτηση σχολίων.

    Επιπλέον, υπάρχει περίπτωση να μολυνθείς με κάποιον ιό και να μολύνεις και τις υπόλοιπες επαφές που έχεις στο Facebook, αν κάνεις add στους φίλους κάποιο συγκεκριμένο άτομο -σε αντίθεση με τα λεγόμενα των spam messages, που έχουν γίνει και αυτά τις μόδας.

    Δυστυχώς η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών δεν γνωρίζει τις αρχές λειτουργίας των Web Applications, όπως είναι το Facebook, και τρομοκρατείται ή εξαπατάται από τέτοια groups και μηνύματα.


    Σταματήστε την παραπληροφόρηση και την προώθηση της βλακείας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. tha ithela na pw oti egw eimai sugouri oti uparxei auto to programma giati tin exw patisei...mia fora enas filos mou me rwtise giati mpika sto profil tou stis 5 to prwi(pragma pou ontos eixe sumvei)..pistepsa oti to eipe psarotika kai sumptomatika kai tou eipa oti den mpika...me rwtise an thelw na mou to apodeiksei kai mou edeikse oti eixa mpei kai koitaksa mia sugkekrimeni fotografia tou...itan alitheia...den eixa sxoliasei tpt kai autos to iksere....pws..me auton ton anthrwpo de milaw alla tha ithela na mathw pws to vrike...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...