Οι 10 καλύτερες εφαρμογές για iPad

Από το BBC στο eBay και από το Facebook στα κόμιξ της Marvel, το iPad έχει μία εφαρμογή για όλους





1 : BBC News

 

 

Το επίσημο application του ειδησεογραφικού δικτύου BBC είναι ένα από τα καλύτερα του τομέα των ενημερώσεων για το App Store. Έχοντας αξιοποιήσει ένα ειδικό interface, ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τις τελευταίες ειδήσεις και να παρακολουθήσει ρεπορτάζ είτε με τη μορφή κειμένου, είτε με τη μορφή video. Τα τελευταία μάλιστα αναπαράγονται μέσα από την ίδια την εφαρμογή και δε χρειάζεται η φόρτωση του YouTube player. Τέλος, μέσα από το επάνω μέρος ενεργοποιείται αυτόματα και ο Radio Player.

Τιμή: Δωρεάν
URL: http://bit.ly/dwbitR

2: eBay for iPad

 

H πιο δημοφιλής υπηρεσία αγορών στον παγκόσμιο ιστό ήρθε με τη δική της εφαρμογή στο iPhone και το iPad. Το interface έχει ανασχεδιαστεί για να προσαρμοστεί στις διαστάσεις της μεγάλης οθόνης του tablet PC της Apple και τα μεγάλα πλήκτρα βολεύουν απίστευτα στην καταχώρηση των επιλογών από πλευράς χρήστη. Οι χρήστες με λογαριασμό μπορούν να εισέλθουν περνώντας τα στοιχεία τους και να δουν ακόμη και το status των συναλλαγών τις οποίες έχουν ξεκινήσει.

Τιμή: Δωρεάν
URL: http://bit.ly/9ZZNT2

3 : Numbers

 

Η δεύτερη δημοφιλέστερη εφαρμογή της σουίτας iWork, έκανε το πέρασμά της κι από το App Store για το iPad. Αξιοποιώντας τις διαστάσεις του interface, το πρόγραμμα μπορεί να αναγνώσει και να δημιουργήσει spreadsheets, προσφέροντας πάνω από 250 λειτουργίες που έχουμε ήδη απολαύσει στην Mac έκδοση. Οι πίνακες προσφέρονται για προβολή σε οριζόντια και κάθετη διάταξη και μπορούν να μεταφερθούν τόσο μέσω του iWork.com, όσο και μέσω mail ή του iTunes.

Τιμή: €7.99€
URL: http://bit.ly/9WurFj

4 : Pages

 

Σας λείπει το Word όταν βρισκόσαστε εν κινήσει με το iPad ανά χείρας; Το Pages είναι εδώ για να σας δώσει τις απαραίτητες λύσεις. Το εν λόγω πρόγραμμα ανήκει κι αυτό στη σουίτα iWork και η Apple έχει δημιουργήσει ήδη μία ειδική έκδοσή του που είναι κομμένη και ραμμένη για το iPad. Από την οθόνη αφής μπορείτε να μετακινήσετε οποιοδήποτε αντικείμενο θελήσετε με το χέρι σας, με το μεγάλο πληκτρολόγιο μπορείτε να γράψετε το κείμενο που επιθυμείτε (προς το παρόν μόνο στα Αγγλικά), ενώ από τα προσφερόμενα menu μπορείτε να εισάγετε φωτογραφίες και videos που βρίσκονται αποθηκευμένα στη συσκευή και να εφαρμόσετε οποιοδήποτε από τα έτοιμα templates.

Τιμή: €7.99
URL: http://bit.ly/d3Cahw

5 : sobees for Facebook

 

Το Facebook δεν έχει λανσάρει ακόμη την επίσημη εφαρμογή του για το iPad (κακώς) και για όσους λιώνουν στη δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, το sobees είναι η λύση. Προσφέροντας μία διάταξη σελίδας εφημερίδας, χωρίζει τις ενημερώσεις των φίλων σας ανάλογα με το αν περιέχουν κείμενο, φωτογραφίες και videos και δημιουργεί ένα "πρωτοσέλιδο" που ανανεώνεται ανά λίγα δευτερόλεπτα. Απείρως εύχρηστο για ενημέρωση του τι κάνουν οι υπόλοιποι, αν και στην αρχή θα σας δυσκολέψει μέχρι να το συνηθίσετε.

Τιμή: 0.79€
URL: http://bit.ly/dsTt8I

6 : TweetDeck for iPad

 

Η καλύτερη εφαρμογή για τους φίλους του Twitter ονομάζεται TweetDeck και προσφέρεται δωρεάν. Ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει το λογαριασμό του και τη δραστηριότητα των συνδεδεμένων φίλων του, με την οθόνη να χωρίζει τα απλά tweets από τα mentions και το multimedia υλικό που προστίθεται από τα διάφορα προφίλ. Υποστηρίζεται ακόμη η δυνατότητα παρακολούθησης οποιοδήποτε προφίλ, geotag των tweets, ενώ αναμένεται σύντομα ένα μεγάλο update που θα εμπλουτίσει το application ακόμη περισσότερο.

Τιμή: Δωρεάν
URL: http://bit.ly/a1ONJr

7 : Dailymotion

 

Μπορεί το YouTube να κυριαρχεί στην αγορά του video στο Internet, αλλά το Dailymotion αρχίζει να ανεβαίνει με γρήγορους ρυθμούς. Ο μοναδικός λόγος που επιλέξαμε αυτή την εφαρμογή αντί αυτής της Google είναι πως χάρη στην καλή δουλειά που έχουν κάνει οι προγραμματιστές, ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει και να απολαύσει ακόμη και videos σε υψηλή ευκρίνεια. Ακόμη, με την έντονη δραστηριοποίηση του Dailymotion στη χώρα μας, τα ελληνικά videos είναι πάρα πολλά και αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο καθημερινά.

Τιμή: Δωρεάν
URL: http://bit.ly/arHzdz

8 : Marvel Comics

 

Όπως και το iBook, το Marvel Comics λειτουργεί με τη λογική μιας ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης που σκοπό έχει να φιλοξενήσει όλα τα αγαπημένα κόμιξ με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους μας ήρωες της Marvel. Ο χρήστης μπορεί να παραγγείλει παλαιότερες εκδόσεις και να απολαύσει και ορισμένες που προσφέρονται κατά καιρούς δωρεάν από τον γνωστό εκδότη. Η ανάγνωση γίνεται ιδιαίτερα εύκολα, αφού εκτός από την ολοσέλιδη προβολή, με ένα απλό πάτημα στην οθόνη, η εφαρμογή μπορεί να σας οδηγήσει σε κάθε καρέ ξεχωριστά.

Τιμή: Δωρεάν
URL: http://bit.ly/dnN5TG

9 : Wired Magazine

 

Η σκέψη πολλών εκδοτών να περάσουν σε ηλεκτρονική μορφή τα έντυπά τους στο iPad ήταν εμφανής από τις πρώτες ώρες της ανακοίνωσης της συσκευής. Το περιοδικό Wired κατάφερε να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό, αφού κατάφερε να μεταφέρει το έντυπο σε μία interactive μορφή που επιτρέπει στο χρήστη να κινηθεί με εντυπωσιακό τρόπο μέσα στις σελίδες, να διαβάσει τα άρθρα οριζόντια και κάθετα, καθώς και να απολαύσει αποκλειστικό multimedia περιεχόμενο μέσα από μία σειρά από players που το συνοδεύουν. Αν είσαστε φίλοι του περιοδικού, αγοράστε την εφαρμογή με κλειστά μάτια!

Τιμή: 3.99€
URL: http://bit.ly/dqZV5w

10 : Broken Sword: Director's Cut HD

 

Στην πρώτη θέση του Top 10 μας βρίσκεται η καλύτερη μεταφορά γνωστού videogame που έχουμε δει στο iPad. Το γνωστό point-and-click adventure Broken Sword έχει μεταφερθεί με όλες τις επιλογές να βρίσκονται στα χέρια του παίκτη, μέσω μιας μπάρας ενεργειών που έχει τοποθετηθεί στο κάτω μέρος της οθόνης. Ο κέρσορας κινείται με τις κινήσεις του δαχτύλου, ενώ και τα γραφικά είναι καταπληκτικά. Η ιστορία εξελίσσεται όταν οι δύο πρωταγωνιστές βρίσκονται μπλεγμένοι σε μία υπόθεση δολοφονίας στο Παρίσι και προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο και να ξεμπλέξουν από την πλεκτάνη που έχει στηθεί.

Τιμή: 5.49€
URL: http://bit.ly/dCWdEE


  Παύλος Παπαπαύλου
www.menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...