Τα πιο ακριβά ποδήλατα του κόσμου

Χρυσοί σκελετοί, διαμαντένιες λεπτομέρειες και υπογραφές γνωστών οίκων φτάνουν την αξία κάποιων ποδηλάτων στα ύψη και τα καθιστούν έργα τέχνης. 





Το ποδήλατο είναι για πολλούς ένα οικολογικό μέσο μεταφοράς. Τα παρακάτω ποδήλατα όμως είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι τα ακριβότερα ποδήλατα του κόσμου. Σχεδιασμένα από γνωστούς κατασκευαστές και εξοπλισμένα με τα πιο πολυτελή εξαρτήματα, αποτελούν όνειρο για πολλούς ποδηλάτες.
Aurumania Gold Bike Crystal edition




Πρόκειται για ένα συλλεκτικό ποδήλατο και κυκλοφορούν μόνο 10 κομμάτια σε όλο τον κόσμο. Θα σου κοστίσει μόλις 80.000 ευρώ αλλά αν διαβάσεις παρακάτω θα καταλάβεις το γιατί. Το ποδήλατο είναι επιχρυσωμένο με χρυσό 24 καρατίων και διακοσμημένο με 600 κρύσταλλα Swarovski. Τόσο η σέλα, όσο και οι λαβές στο τιμόνι, είναι κατασκευασμένα από δέρμα αρίστης ποιότητας. Η Σκανδιναβική σχεδιαστική εταιρεία έχει δημιουργήσει επίσης και μια επιχρυσωμένη βάση 24 καρατίων σε περίπτωση που κάποιος θέλει να το εκθέσει ως έργο τέχνης.
Madone 5.9 SL




Δυστυχώς αυτό το ποδήλατο και να θες να τ’ αγοράσεις δεν θα το βρεις. Είναι μοναδικό κομμάτι και αγοράστηκε σε μια δημοπρασία το 2005 από αγνώστων στοιχείων επιχειρηματία αντί 60.000 δολαρίων. Το ποδήλατο κατασκευάστηκε προς τιμήν της 7ης νίκης του Lance Armstrong στον ποδηλατικό αγώνα Tour de France. Είναι διακοσμημένο με λεπτομέρειες από λευκόχρυσο, με 7 διαμάντια κομμένα στο χέρι και άλλα 300 λευκά διαμάντια. Για την κατασκευή του συνεργάστηκαν οι Trek Bikes, Nike, ο κοσμηματοποιός Alan Friedman και ο καλλιτέχνης Lenny Futura.
Celebrity Gold Bike

Κάτι ήξεραν και το βάφτισαν έτσι, μιας και μόνο η τσέπη και το ψώνιο των επωνύμων θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον στην αγορά του. Πρόκειται για το ακριβότερο ποδήλατο στην Βρετανία και είναι μια εκδοχή του Charge Plug, του ποδήλατου που χρησιμοποιούν οι ταχυδρόμοι. Είναι επιχρυσωμένο με χρυσό 24 καρατίων και κοστίζει περίπου 10.000 ευρώ. Όλα τα χρήματα από την αγορά του πηγαίνουν στην ETA(Environmental Transport Association). Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι ποδήλατα αξίας άνω των 4.000 ευρώ δεν μπορούν ν’ ασφαλιστούν στην Βρετανία κι έτσι το ποδήλατο έχει τον δικό του bodyguard για να μην στο κλέψει κανείς όταν το παρκάρεις.

Channel Bike
Πρόκειται για ένα ποδήλατο του γνωστού οίκου μόδας και κυκλοφόρησαν μόνο πενήντα κομμάτια σ’ όλο τον κόσμο. Μπορεί να μην έχει τις χρυσές και διαμαντένιες πολυτέλειες των παραπάνω, παρόλα αυτά κοστίζει περίπου 30.000 ευρώ. Το ποδήλατο της Channel διαθέτει δερμάτινα χερούλια κεντημένα στο χέρι, σέλα κατασκευασμένη από τον θρυλικό οίκο Brooks Brothers και φυσικά την εμφανή υπογραφή του οίκου. Διαθέτει επίσης δύο αποσπώμενες τσάντες Channel στο πίσω μέρος του, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως τσάντα ώμου.
Litespeed Blade (Το δικό μου)χαχαχα

Μπορεί να μην έχει χρυσό και διαμάντια, αλλά αν το παραγγείλεις full extra μπορεί να σου κοστίσει μέχρι και 30.000 ευρώ. Κι όταν μιλάμε για έξτρα εννοούμε τιμόνι φτιαγμένο στα μέτρα σου ή για προσαρμογές στα φρένα και στις ρόδες σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες. Πάντως είναι ένα ποδήλατο που υπόσχεται να κάνει τις ορθοπεταλιές σου μια ξεχωριστή εμπειρία.
Koga Kimera
Το ποδήλατο αυτό κατασκευάστηκε για τις ανάγκες του Γερμανού ολυμπιονίκη ποδηλάτη, Theo Bos. Η Koga ισχυρίστηκε ότι ξόδεψε περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή του. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο ένας χομπίστας ποδηλάτης θ’ αγόραζε ένα τέτοιο ποδήλατο. Ειδικά κατασκευασμένο για αγώνες, δεν έχει φρένα, ενώ έχει μόνο μία ταχύτητα.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...