Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να
«παίξεις» με το φαΐ σου;...
Εννιά μαυροντυμένοι μουσικοί και ένας σεφ με σκούφο
παίζουν μουσική. Ύστερα από παράσταση μίας ώρας
κάνουν μια... λογική κίνηση: τρώνε τα όργανα.
«παίξεις» με το φαΐ σου;...
Εννιά μαυροντυμένοι μουσικοί και ένας σεφ με σκούφο
παίζουν μουσική. Ύστερα από παράσταση μίας ώρας
κάνουν μια... λογική κίνηση: τρώνε τα όργανα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Η Ορχήστρα Λαχανικών της Βιέννης απαρτίζεται
από καρότα, γογγύλια, μελιτζάνες, αγγουράκια, κολοκύθες και
πατάτες, πράσα, πιπεριές... Ένα βιολί από πράσο, ένα φλάουτο
από καρότο, ένα αγγούρι-ντιτζεριντού ή σαξόφωνο και
μια κολοκύθα-κοντραμπάσο είναι σαφώς πιο ενδιαφέροντα
–τουλάχιστον οπτικά– από τις γνωστές μας οικογένειες
μουσικών οργάνων. Στις ηχητικές τους περιπλανήσεις,
τα φαγώσιμα αυτά όργανα ενισχύονται από μερικά
«συγγενή» σκεύη: ξύλινες κουτάλες, σανίδες κοπής,
κατσαρόλια και κοφτερά κουζινομάχαιρα.
Όλα τα όργανα της Ορχήστρας είναι φρέσκα και
«κατασκευάζονται» από τους μουσικούς μία ώρα πριν από την
παράσταση έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή απόδοση
στον ήχο. Οι μουσικοί διαλέγουν τα όργανά τους από τη λαϊκή
αγορά της Βιέννης με μεγάλη προσοχή και θεωρούν τις
κολοκύθες (που είναι τα κρουστά τους) ακριβές. Κάθε μουσικός
φτιάχνει μόνος τα μουσικά του όργανα. Το αγγουρόφωνο, για
παράδειγμα, έχει στόμιο από καρότο, ηχείο από αγγούρι και στο
κάτω άκρο μια πιπεριά για να ενισχύει τον ήχο.
Το τελευταίο κομμάτι της συναυλίας παίζεται
φορτίσιμο: τα όργανα μπαίνουν στο μίξερ και
γίνονται πουρές –τι γίνεται άραγε αν υπάρξει
ανκόρ!– και το κοινό απολαμβάνει διπλά το
φινάλε: σε λίγο μπορεί να γευτεί μια νοστιμότατη
σούπα.
από καρότα, γογγύλια, μελιτζάνες, αγγουράκια, κολοκύθες και
πατάτες, πράσα, πιπεριές... Ένα βιολί από πράσο, ένα φλάουτο
από καρότο, ένα αγγούρι-ντιτζεριντού ή σαξόφωνο και
μια κολοκύθα-κοντραμπάσο είναι σαφώς πιο ενδιαφέροντα
–τουλάχιστον οπτικά– από τις γνωστές μας οικογένειες
μουσικών οργάνων. Στις ηχητικές τους περιπλανήσεις,
τα φαγώσιμα αυτά όργανα ενισχύονται από μερικά
«συγγενή» σκεύη: ξύλινες κουτάλες, σανίδες κοπής,
κατσαρόλια και κοφτερά κουζινομάχαιρα.
Όλα τα όργανα της Ορχήστρας είναι φρέσκα και
«κατασκευάζονται» από τους μουσικούς μία ώρα πριν από την
παράσταση έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή απόδοση
στον ήχο. Οι μουσικοί διαλέγουν τα όργανά τους από τη λαϊκή
αγορά της Βιέννης με μεγάλη προσοχή και θεωρούν τις
κολοκύθες (που είναι τα κρουστά τους) ακριβές. Κάθε μουσικός
φτιάχνει μόνος τα μουσικά του όργανα. Το αγγουρόφωνο, για
παράδειγμα, έχει στόμιο από καρότο, ηχείο από αγγούρι και στο
κάτω άκρο μια πιπεριά για να ενισχύει τον ήχο.
Το τελευταίο κομμάτι της συναυλίας παίζεται
φορτίσιμο: τα όργανα μπαίνουν στο μίξερ και
γίνονται πουρές –τι γίνεται άραγε αν υπάρξει
ανκόρ!– και το κοινό απολαμβάνει διπλά το
φινάλε: σε λίγο μπορεί να γευτεί μια νοστιμότατη
σούπα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου